Albania Fast Hackers
  Gjithçka Për Desning
 
 
Ketu I Keni Disa Prorame Per Dizajneee. ! 

                                          

               PhotoShopCS2               PhotoShopCS3               Photo-Impression      

          


PhotoFiltre            

Free Download


Si te krijojm nje meny me efekt te gjamit ne Photoshop/

Ky është një tutorial që tregon si të krijojm një meny të stilit të Vistes në Photoshop.

Fillimisht krijojm një dokument të ri me dimensioni 800 x 30 px.

Ngjyren e Background e bëjmë të zezë.

Krijojmë një layer të ri dhe selektojmë afër gjysmën e menys.

1

Në pjesën e selektuar tërheqim me Gradient ngjyren e bardh dhe bëjmë Outpacityn e Layerit rreth 50%:

Tah fillojmë krijimin e butonave.

Krijojmë një form të butonit në skajin e majtë në një layer të ri me njgyr të zezë.

Tash duke mbajtur CTRL e shtypur ne Layerin e 2 pra ty ku kemi të vendosur butonin klikojmë me tastin e majtë të mausit.

Tash pasi që kemi selektuar butonin si ne foton e mesiperme shkojm kështu:

Select > Modify > Contract

Dhe në hapsirën që na paraqitet shkruajm 1 px.

Do ta shihni që selektimi eshte ngushtuar per 1 px.

Tash si ne foton ne vazhdim krijoni një layer të ri dhe tërhiqeni Gradient nga posht lart kësaj radhe me outpacity të Layerit 50%:

4

<script type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" mce_src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"> </script>  

 

Tash përsërisim hapim per selektim:

Select > Modify > Contract

Dhe në hapsirën që na paraqitet shkruajm 1 px.

Do ta shihni që selektimi eshte ngushtuar per 1 px.

Dhe shtypim tastin Delete.

5

Tash në layerin që kemi vizatuar Butonin ne fillimi klikojm me të djathtën dhe zgjedhim Blending Options.

6

Në Blending Options zgjedhim këto opsione:

Në Strokë japim këto opsione:

7

Tani pas kryerjes së këtyre hapave me sukses duhet të kemi këtë:

8

Tash bëjmë efektin e gjamit butoin njejtë sikurse Backgroundit vetëm se ksaj radhe outpacityn e layerit e leni 35%.

I shtoni tekstin tuaj dhe i shtoni butonat tjerë.

Tash me imagjinatën tuaj tentoni ti shtoni dicka tjetër.

 

 

<script type="text/javascript"></script> <script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" mce_src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"> </script>  

 

Kalofshi mirë. 

 Si Me Ba Ni MenumE sTIL TE vISTES

Vendoseni ngjyren e backgroundit ne #737373. Dhe shtypni CTRP + Backspace per te mbushur backgroundin me kete ngjyr.Klikoni U per te selektuar mjetin per shape(Shape Tool).The sigurohuni qe Rounded Rectangle Tool eshte e selektuar me corner radius 15px. Vizatoni nje Shape Layer me dimensioni 180 x 200 px dhe quajeni basa.Lejeni ngjyren e ksaj shape #d69908.

 

Per gjdo ren te menus krijoni nje Shape 180 x 21 pixels dhe vendoseni ngjyren me kete kod #242424.Dhe lejeni nga 1 px hapsir men rendeve

 

Klikoni A ne tastatur per te zgjedhur Direct Selection Tool. Selektoni 4 Anchor Points nga e majta ne Base Layer dhe terhiqeni nje px nga e majta.Perseriteni te njejten procedur per anen e djath por ksaj here terhiqeni ne anen e djatht

 

Krijoni nje layer te ri (layerin e reflektimit ) mbi layerin bas.Me layerin e re te thate te selektuar mbani te shtypur CTRL dhe klikim te majt mbi layerin base. 
Tani do te shihni nje selektim rreh layerit base. 
Klikoni M per te selektuar Marquee Tool dhe sigurohuni qe Elliptical Marquee Tool eshte e selektuar. 
Tani mbani te shtypur Shift dhe Alt se bashku dhe provoni te merrni nje hapsir te selektuar si ne fotografi. 

 

Ne vazhdim Klikoni G per te selektuar Gradient Tool.Dhe beni konfigurimin si ne foto. Klik OK

 

 

The terhiqeni nje vije nga basa e layerit posht siq edhe ne foto

 

 

Tani do ti japim efektin e hijes layerit base.Dyfishoni layerin base duke klikuar CTRL + J.Layeri i ri (Layeri i hijes) duhet te jete nen layerin base.Klikim i dyfisht ne layerin e hijes dhe konfiguroni Drop Shadow si ne foto.

 

 

DheTeksti Si Ne Ujë

Hapim Nje Faqe Te Re :

height = 400 pixels, width = 400

Tani Shkoni Te : Filter>Noise>Add Noise 
Dhe E Beni Sikur Ne Foto:

Prap Shkoni Filter>Sketch>Chrome 
Dhe E Beni Si Ne Foto

Fotoja Do Te Duket Kshtu :

Tani Selektoni Veglen Per Text Dhe Shkruani Diqka :

Tani Shkoni Te Layeri I Textit Dhe Klikoni Me Te 
Djathten E Mausit Dhe : Blending Options>Stroke Structure 
Dhe E Beni Kshtu Si N'foto :

Fotoja Do Te Duket Kshtu :

Dhe Shkoni Te BackRound Dhe Klikoni Me Te Djath'ten 
Dhe Hyni Merge Visibles :

Tani Shkoni Te Filter>Stylize>Extrude Dhe E Beni
Kshtu :

Tani Shtypni CTRL + U Dhe E Beni Kshtu :

Dhe Ne Fund Do Te Duket Kshtu :

 

 
  Heute waren schon 3 visitors (65 hits) hier!  
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=